torsdag 20 augusti 2015

Brewday! - Höststout

Trots gårdagens motgång har jag bestämt mig för att sätta ett öl i blindo, och lita på den uträknade OG:n. Mot bättre vetande så tänkte jag ta på mig att göra en stout! Smakerna som jag tänker ska få ta plats är choklad och kaffe, med en lätt rökighet i bakgrunden!

Sagt och gjort, detta blev det recept jag knåpade ihop:

Batch size: 5 L
OG: 1.067
FG: 1.013
ABV: 7,14%
IBU: 54,8

Malt:
0,85 kg Eco pale ale
0,20 kg Karamellmalt
0,15 kg Chokladmalt
0,15 kg Rökmalt
0,10 kg Havregryn

Humle:
60 min 6 g Simcoe
15 min 6 g Simcoe
(0 min 6 g Simcoe)

Efter primärjäsningen tillsätts:
Kallbryggt kaffe gjort på 32 g kaffegrus

Dokumentation av bryggkvällen kommer i nästa inlägg under kvällen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar